Aalborg Karneval – Eget kostume eller køb færdigt?

eksempel på hjemmelavet kostume - det er nemmere end du trorSå er det igen ved at være tiden til at finde sine gamle kostumer frem og overveje om det atter kan bruges til Aalborg karnevallet. Med et tema som “Der var engang”, er det jo oplagt at finde nogle af gamle kostumer frem, som man “engang” har brugt. En af mine gamle venner fra The Eyes Have It, er allerede i gang med at lave deres kostumer, de har både valgt gruppe tema, smykker og tilbehør. Her på Fri Software har vi endnu ikke slået os fast på tema. Vi hælder mest til at bruge et gammelt kostume, frem for at købe nyt eller lave selv.
Men hvilke fordele er der ved selv at lave sin udklædning frem for blot at købe noget færdigt? Det prøver vi at se nærmere på her i artiklen.

Købe et færdigt kostume

Fordelen ved at købe færdigt er at man spare tid. Moderne webshops som f.eks. karnevalsshoppen.dk har tonsvis af færdige udklædninger inden for alle slags. Derudover finder du et væld af tilbehør til forskellige temaer. Når man blot køber sin udklædning, så er det blot at kigge de forskellige muligheder igennem indtil man finder det man kan lide, ligge i kurv og tjek ud. Nemt og hurtigt og få dage efter ligger der en pakke til en i posten. Alt efter hvad kvalitet og kompleksitet man vælger, koster det fra 100 til 800 kroner. Især til begivenheder som f.eks. en Oktoberfest, hvor man skal bruge nogle tyroler kostumer, kan det være lidt svært selv at lave det. Så er det noget nemmere blot at købe dem på en butik som http://www.tyrolerudklaedning.dk. For mere information – se vores gamle indlæg om tyroler kostumer her.
Ulempen ved at købe et færdiglavet kostume, er at man ofte risikere at mange andre også kommer i præcis den samme udklædning.

Lave sine egne kostumer

Har man tiden og lysten til det, så er det ofte en bedre ide selv at lave sit kostume. Det kan godt være at i starten, bliver de måske ikke så pæne som dem man køber. Men med lidt øvelse, får man ofte noget som er meget mere kreativt og flottere end dem man finder i de forskellige butikker. I mange år har vi selv haft stor glæde og meget sjov ud af at selv lave vores udklædning til karneval eller Halloween.
Udover den sjov man har mens man laver sit kostume, er der også en anden stor fordel ved selv at lave dem, frem for at købe færdigt. Man er ofte den eneste som kommer i lige præcis den udklædning, derudover har du meget mere frihed til at bestemme hvordan kostumet skal se ud, og hvilke typer af tilbehør som skal være med der til.
Nogle gange kan der også være en del penge at spare ved selv at lave det. Især i starten, men efterhånden som man bliver bedre og mere kræsen, så ender det ofte med at kostumet løber op i noget mere end hvad man kan købe dem til online. Resultater er så ofte også meget bedre, du har noget helt unik og ofte meget realistisk som man ikke finder færdiglavet, men mindre man køber dyrt i speciale niche butikker.

Skal man så lave sine kostumer selv eller købe dem færdigt? Vi har set lidt på fordelene og ulemperne ved begge dele, og vil sige at hvis man har tiden og er lidt kreativ, så vil jeg klart anbefale at man selv laver det, frem for at købe.