Billig Brænde og briketter – hvor køber man det?

Kan det betale sig at købe briketter fra tyskland?

Ja hvis man finder nogle billige briketter på tilbud er de nogle gange lidt under hvad man kan købe dem til på Sjælland, Jylland eller Fyn. Nogle tror også at man kan spare penge ved at købe træbriketter i Sverige, men her er priserne nu om dage ofte lidt over de danske, også selvom man omregner fra svenske kroner til danske. Generelt er det ikke længere den store forskel på brændepriser i Danmark, Tyskland eller Sverige.

Billige træbriketter og billig brænde

Hvis man ønsker at spare en masse penge på sit træ og finde nogle gode brænde tilbud, så bør man som regel købe det over Nettet. Har man selv en varevogn med lad og en palleløfter og bor man tæt på et byggemarked, kan man ofte spare en del ved selv at hente. Især hvis man holder lidt øje med de forskellige tilbuds aviser og slår til når man falder over et godt tilbud.

Kan jeg bruge billig briketter til brændeovn?

Ja du kan næsten altid benytte billige træbriketter i din brændeovn eller pejs. Du skal dog være opmærksom at nogle gange er det helt billige fyldt med aske og sand, og kræver derfor lidt ekstra rengøring i pejsen eller brændeovnen. De har heller ikke samme brændværdi og afgiver derfor ikke samme mængde varme som kvalitets træbriketter på tilbud.

Billig brænde Fyn, Jylland eller Sjælland

Køber man f.eks. sit træ i Nordjylland er prisen ofte lidt billigere end hvis man køber billigt brænde på Sjælland. Grunden er at fragt priserne som regel er lidt billigere på fastland end hvis man skal have det leveret til Fyn, Sjælland eller nogle af de andre øer.
Det samme er gældende hvis man er ude efter nogle billige træbriketter, hvad enten det er på Sjælland eller i Jylland.

Valg af træsort

Kan det bedst betale sig at købe birkebrænde eller ovntørret bøgebrænde? Hvad med Ask, Løv, Fyr eller Bøg er der nogen forskel på hvad man benytter i sin pejs eller brændeovn?
Ja det er faktisk en del forskel på hvad du vælger af fyre op med. Som udgangspunkt har de tunge træsorter som Avnbøg, bøg, Eg en bedre brændeværdi end de lette sorter som Gran eller Poppel. Da et brænde tårn som regel har samme størrelse har de forskellige vægt og køber man et tungt brændetårn af Bøg, får man mere varme ud af det end hvis du køber et brændetårn af Ask eller Løv.
Om man skal vælge ovntørret træ frem for lufttørret er lidt en smags sag. Ved ovntørret for man en større brændværdi da det er mere tørt end lufttørret, men du betaler også lidt mere for det.
Snakker vi træbriketter eller træpiller ved man aldrig helt hvad slags træ de er lavet af, dog har de alligevel ofte en bedre brændværdi end de fleste andre typer af tørt brænde, da de er utroligt tæt presset og består af meget tørt træ.

Køb af træ online eller lokalt

Leder man efter et godt brændesalg på Fyn, Jylland eller Sjælland bør man alligevel lede online efter sit brændsel. I gennemsnit er priserne hos de mange online forhandlere omkring 10-15% lavere end hos de lokale. Dog kan man være heldig at finde et rigtigt godt tilbud på billigt brænde lokalt, og så kan man med fordel slå til og spare en del penge.
Det samme gælder for optændingsbrænde eller optændningsbriketter. Også her er der penge at spare ved at slå til når man falder over de gode tilbud i lokalavisen. Det er dog sjældent at man finder et rigtigt godt tilbud på billig briketter da disse næsten altid er billigt hos de forskellige online forhandlere som f.eks. kvalibrænde.dk eller bestilbriketter.dk.

Hvad kan bruges i min pejs?

Både træbriketter og almindeligt træstykker ejer sig fint til pejsebrænde, dog kan træpiller ikke altid være helt gode at fyre på med i pejsen og egner sig derfor bedst til et brændefyr eller brændeovn.

En ting er dog sikker, det er næsten altid billigst at fyre med træ, frem for at benytte sig af olje, gas eller elektricitet når man skal have varmet sit hjem op. Især hvis man kan finde nogle gode tilbud på billig brænde eller briketter, så er det med at slå til og få fyldt sig lager op, inden at kulden begyder at sætte ind, og priserne stiger.