Fordele og ulemper ved at bruge gratis software

brænde briketter til gratis software

Det kan være svært at finde det rigtige stykke software når man står og skal have løst en bestemt opgave. Det kan være alt lige fra et styresystem til din computer, et program til at skrive email eller tekst i, eller en smart app til at finde de bedste tilbud på briketter eller brænde. Ja du kan finde nærmest alt inden for software på Internettet. Men er man nød til at betale for sit software eller kan man i mange tilfælde nøjes med de gratis version der ofte findes? Lad os starte med at se lidt nærmere på mange af de gratis løsninger der findes.

Fordele ved gratis software

Den største fordel ved fri software, er selvfølgelig at den er gratis og dermed ikke skal betale for at bruge det. Alle vil jo gerne spare penge hvis det er muligt. Men er de lige så gode som betalt software er? For at kunne besvare dette, lad os se på hvorfor der overhoved findes gratis software og hvordan de evt. tjener på disse programmer og apps.
Lyst
Nogle udvikler ny software af ren og skær lyst. De syntes det kunne være sjovt at sidde og programmere et system til tekst behandling eller et plugin til firefox der tæller antallet af bestemt ord på en hjemmeside. Det kan også være de selv har haft brug for et program til at løse en bestemt opgave og syntes at andre lige så godt kunne få glæde af det, nu når det alligevel var lavet. Denne type af software er ofte mere simpel end betalte løsninger, for det er jo de færreste der sidder og bruger 2-3 år på at udvikle noget uden at få penge for det. En undtagelse er f.eks. mange af de gratis online spil eller forum hvor der lysten der driver stedet.

Reklamer
Mange af de gratis program man henter inde indeholder reklamer. F.eks. har en meget stor del af de apps du installere på din tablet eller telefon reklamer indbygget. Det kan være en reklame for nogle af deres andre produkter eller reklamer hvor de bliver betalt en bestemt sum, hver gang du klikker på reklamen.
Det er som regel små til mellemstore løsninger der benytter sig af reklamer til at få arbejdstiden tjent ind. Det kan f.eks. være den før omtalt app til at finde billig brænde eller briketter, hvor de så tjener lidt hver gang du klikker dig ind hos en forhandler.

Specifikke
Mange firmaer vælger også at udgive specifikke programmer eller apps der ofte hjælpe med at løse et bestemt formål. F.eks en video afspiller til at vise de film der ligger på en bestemt hjemmeside, eller en App der gør at du kan gå på netbank fra din tablet eller mobiltelefon.

Betalte programmer

Jo mere tid der er blevet brugt til at udvikle et program, jo mere koster det som regel. F.eks. er det ikke uden grund at man betaler omkring 1.000 for en ny version af Microsoft Windows til sin pc. I modsætning til fri software er formålet med disse programmer oftest at tjene penge og den bedste måde at gøre det på, er ved at lave noget der er så godt at så mange som muligt køber det. Derfor får man ofte en del mere i de betalte løsninger, men ofte betaler du for langt mere end du har brug for og i mange tilfælde kunne din lille opgave jo måske være blevet løst ved et stykke gratis software.

Tjek f.eks. briketter og brænde app’en på bestilbriketter.dk eller på brikettertilbud.dk og se om det er noget i den stil du er ude efter eller en helt anden type af gratis software.

Kilder: