Prøv kræfter med en klatrevæg

Som programmør sidder man ofte ned det meste af tiden, og derfor kan det være rigtigt rart at komme afsted og få brugt sine muskler i sin fritid. En af mine interesser er klatring, både i klipper og små bjerge, men også klatrevægge og bouldering syntes jeg er sjovt. Klatrig er en sport som kræver både styre, koordination og udholdenhed. En sport som kræver meget træning for at opnå gode resultater, men vigtigst en sport som aktivere hele kroppen hvilket er meget tiltrængt efter en hård arbejdsdag. Når jeg klatre, bruger jeg muskler som jeg aldrig ville bruge i et motionscenter. Jeg har selv klatret en del, selv da jeg havde mindre børn, tog jeg dem med i min bæresele, på de mindre ture i hvert fald. Har du lyst til selv at komme i gang med at klatre, så kommer lige et par hurtige tips til hvordan du starter ud.

Babyudstyr og ting til din baby

Start med en klatrevæg

En nem og sikker måde at komme i gang med klatre, er at benytte de populære klatrevægge. En klatrevæg er en kunstig bygget væg med specielle klatregreb og sikret med faldpads eller macroer. De fleste steder bliver du spændt fast i en klatresele som en instruktør stor og holder, og dermed sikre at du ikke falder ned hvis grebet skulle smutte (hvilket sker nu og da). Udover denne klatresele, kræves der ikke andet klatreudstyr til klatring på klatrevægge. Snakker vi udendørs klatring eller bjergbestigning, så skal der ofte en hel del klatreudstyr til, men også en del træning inden kaster sig over dette.
En klatrevæg er nem at komme i gang med, og samtidig en sikker måde at lære klatring på, uden at risikere at man kommer til skade.

Find din lokale klatrevæg

Hvis du bor i nogle af de større byer, så er der en god chance for at de har en lokal klatrevæg som passer til dit behov. Et eksempel er Nordkraft i Aalborg hvor de her sidste år byggede en 22 meter høj klatre væg fra Abekatten. Selvom 20 meter måske lyder voldsomt for mange, så er den bygget, så der er forskellige ruter til toppen, nogle for de øvende som kræver mere udfordring, men også nemme ruter for de utrænede som blot vil prøve kræfter med en klatrevæg. Du kan læse mere om klatrevæggen i Aalborg her på Perl Critic – klatring

Bjergbestigning

For mange der dyrker klatring er bjergbestigning den ultimative udfordring, og noget mange forbinder med ekstrem sport. Men i langt de fleste tilfælde er dette ikke tilfældet, så længe ens træning og klatreudstyr er i orden. Man har man fået lyst til at give sig i lag med nogle af de højeste bjerge som f.eks. Mount Everest, så falder det jo nok ind under denne kategori. Mange forbinder det at bestige et bjerg (og her snakker vi så ikke himmelbjerget) med noget som kræver dygtighed, det rigtige klatreudstyr og masser af træning. Noget som kun de færreste kan klare, hvilket jo blot er med til at gøre det endnu mere spændende.
Min yngste er også ved at blive lidt af en abekat. Her forleden kunne vi se på vores babyalarm med kamera, at han næsten var klatret ud af sengen. Han hang der på kanten og skulle lige til at klatre over. Så nu er det vist også tid til at udskifte hans tremmeseng med en juniorseng. Det kunne jo være gået helt galt, hvis vi ikke havde den babyalarm. Så et nyttigt stykke babyudstyr, når dit barn når den alder hvor han eller hun kan klatre ud af sengen.

Har du fået lyst til selv at prøve kræfter med klatring, så kan du tage kontakt til en instruktør fra eksempelvis abekatten.dk, som tilbyder forskellige typer af rådgivning og opsætning af klatrevægge.

babyudstyr, babyalarm og baby monitor til de mindste børn