Valg af gratis software

nyttag.orgHusk at hver gang du downloade gratis software ned på din computer bør du have en vis sikkerhed for, at softwaren vil fungere som annonceret, og du også undgår andre problemer såsom virus og spyware. Nogle typer af fri software kan faktisk ødelægge alt indholdet på din harddisk mens andre typer kan give dig en masse god funktionalitet gratis. Men med alt gratis software har du altid en risici, dog kan du undgå mange af disse risici ved at tage følgende forholdsregler:

* Kig efter anmeldelser af softwaren: To fremragende ressourcer til at finde anmeldelser af gratis software er Sourceforge.net, Nyttag.org og Download.com. Du kan også finde sammenligninger med lignende software og finde ud af yderligere oplysninger, såsom hvor ofte et program er blevet opdateret eller downloadet.

* Brug velrenommerede websteder: Hvis du ikke ved noget om en hjemmeside, der tilbyder gratis software, gå at gennemgå steder såsom dem nævnt ovenfor for at se, om software fra denne hjemmeside er blevet revideret. Selv hvis du finder positive anmeldelser om softwaren, skal du huske det næste forslag.

* Stol på dine instinkter : Hvis der er i tvivl eller forbehold over for et program eller det websted, hvorfra du kan downloade programmet, så skal du ikke downloade softwaren.

* Pas på uopfordrede e-mail tilbud : Hvis du finder ud af om softwaren fra en uopfordret e-mail, ikke følger nogen link eller besøge en webadresse nævnt i e-mailen. Uopfordrede e-mails er ofte forbundet med ondsindet software, virus og svindel. Hvis du er interesseret, forskning software ved hjælp af de tidligere nævnte ressourcer.

* Brug betroet software beslutningstagere : Mange gratis programmer tilgængelige online blev skabt af etablerede softwarefirmaer eller almennyttige organisationer. Mange af disse software beslutningstagere også give opdateringer, dokumentation og teknisk support.

* Stol på popularitet og erfaring : Hvis du skal vælge mellem to eller flere programmer med samme kapacitet, kvalitet og omdømme, så gå efter en, der er blevet hentet af de fleste brugere, eller der har været tilgængelig i længst tid.

* Spørg din internetudbyder : Mange Internet-udbydere giver gratis beskyttende software til deres kunder. Spørg din internetudbyder for at se, om antispyware, firewall, antivirus, eller andre beskyttende software tilbydes med din tjeneste.

Der er en bred vifte af gratis software til rådighed online, og meget af det kan være meget nyttige for dig og din familie. Ikke alle af det er godt, og noget af det kan sætte din computer og dine personlige oplysninger i fare. Ved at gøre en lille smule af forskning og handle med en lille smule sund fornuft, vil du være i stand til at tage væk det meste af de potentielle risici. Mange af de steder som tilbyder meget specifik fri software som f.eks. nyttag.org der har en masse forskellige typer af software til dem som skal have lagt nyt tag, f.eks. tagberegner til at beregne prisen på et nyt tag i tagpap, et ståltag, betontag eller andre tagtyper som kunne være relevant hvis man lige står og skal have lagt et nyt tag. Andre sider som Sourceforge.net tilbyder en bred vifte af software inden for næsten alle område, og her bliver de screenet for virus inden de stilles til rådighed for brugerne på sitet. Jeg håber disse få tips til valg af gratis software gør at du undgår malware og andre problemer når du downloader fri software til din pc eller mac.

Kilder: